Selecteer een pagina

International Business Development

Amerika is het land van onbegrensde mogelijkheden. Veel ondernemers willen daar graag hun geluk beproeven. Want als het lukt, dan is er een marktpotentieel van meer dan 335 miljoen mogelijke klanten. Maar een voet aan de grond krijgen in de Verenigde Staten is niet eenvoudig. Meer dan de helft van de bedrijven haakt binnen drie jaar af. Amerika is duur en de regelgeving is ingewikkeld, vooral omdat die per staat verschilt. De juiste specialisten inhuren is daarom heel belangrijk.

Geld speelt dus een grote rol en het is dan ook niet voor niets dat de bedrijven die wat financieel vet op de botten hebben, de grootste kans van slagen hebben. Het vereist heel veel tijd, geduld en aandacht om in de VS een team te bouwen. U kunt er niet van uitgaan dat met vier keer naar Amerika vliegen u het gaat redden.

“Samenkomen is een begin, samen blijven is een uitdaging, samenwerken is succes”. 

Het is beter om in één staat te beginnen: het is overzichtelijk, qua afstanden, regelgeving en cultuur. Alleen Texas is al zeventien keer zo groot als Nederland. Amerika moet eigenlijk niet gezien worden als één land, maar als vijftig verschillende landen, met elk hun eigen regels en gebruiken.

OSP kan u op verschillende manieren helpen. Denk aan het vinden van vertegenwoordigers, samenwerkingspartners, marktinformatie en informatie over lokale wet- en regelgeving. OSP wijst u de weg naar beurzen, relevante instellingen en bedrijven in uw sector. Maar wij kunnen u ook informeren over de laatste trends en lokale verschillen binnen het land. Of bij de keuze welke verkoopkanalen het meest interessant zijn. Daarnaast kunnen wij u alles vertellen over de zakencultuur ofwel de do’s en don’ts.

 

OSP heeft in de afgelopen 8 jaar haar Internationale netwerk stevig uitgebouwd. Naast contacten met lokale overheden en brancheorganisaties hebben wij ook connecties met het lokale bedrijfsleven.
Wij weten wat er speelt in de regio, spreken de taal en kunnen u informeren over de lokale cultuur.
Tijdens een persoonlijk gesprek kunt u uw vragen voorleggen.  Op basis van uw situatie bekijkt OSP welke stappen u verder helpen.