Selecteer een pagina

Het gezicht achter OSP

Als mensen mij vroegen wat ik later wilde doen, zei ik altijd: ik wil mensen helpen. Dit is uiteraard voor vele manieren interpreteerbaar.

Toen ik tijdens mijn eerste baan een training mocht volgen, wist ik wat ik wilde: later als ik groot ben, wil ik mijn eigen trainingsbureau. In 2009 heb ik mijn droom verwezenlijkt. De passie voor dit vak komt voort uit het werken met verschillende mensen. Het geeft veel voldoening als mensen na afloop van een trainingstraject nieuwe inzichten hebben opgedaan en met een goed gevoel naar huis gaan en de werkgever ook tevreden is over het behaalde resultaat.

Naast de trainingsopdrachten heb ik in de loop der jaren vanuit OSP meerdere interim opdrachten gedaan. Altijd met in mijn achterhoofd, het verder helpen van een organisatie bij het behalen van zijn doelstellingen. Dat is ook de reden dat ik een aantal jaren voor VNO-NCW heb gewerkt. Ook hier kon ik ondernemers verder helpen met hun ondernemersvraagstukken.

Het is altijd belangrijk om na te denken over de toekomst. Het buitenland lonkte. In de afgelopen jaren heb ik ondernemers op verschillende manieren geholpen in verschillende rollen. Het zou wel heel gaaf zijn om dit ook in het buitenland te kunnen doen.

Na meerdere gesprekken binnen en buiten mijn netwerk kwam de functie van Chief Representative bij de Netherlands Business Support Office in Houston, Texas op mijn pad. Na een aantal goede gesprekken met het thuisfront, zijn we juli 2015 met het gezin en vier koffers vertrokken. Zes jaar was Houston ons thuis en mijn werkplek. Ik heb Texas op de kaart gezet in Nederland en veel ondernemers hebben de weg naar Texas gevonden. Belangrijke thema’s waren: energietransitie, water, life science & health en agriculture. De kers op de taart was het bezoek van Koningin Maxima aan Texas in 2022. Tijdens dit bezoek mocht ik als haar liaison optreden.

Sinds januari 2021 ben ik werkzaam op de Nederlandse Ambassade in Washington DC als Senior Advisor Infrastructure and Water Management, met de focus op Klimaatadaptatie en Watermanagement. In deze functie richt ik mij primair op het verbinden van Nederlandse en Amerikaanse overheden, kennisinstituten en bedrijven om oplossingen te vinden voor water gerelateerde problemen die gemeenschappen, economisch kapitaal en kwaliteit van leven bedreigen.

Mijn belangrijkste motivatoren zijn: mensen en organisaties inspireren en begeleiden om tot het gewenste resultaat te komen.

Kijk voor meer informatie op mijn LinkedIn pagina en lees de testimonials van relaties, klanten en collega’s.

Hoe kan ik uw organisatie helpen?

Saskia Pardaans
Eigenaar OSP